Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Marinar român, decapitat într-un port din China/Familia așteaptă rezultatele investigației

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 29 august 2023 Etichete: , , ,

Un marinar român a murit pe o navă ancorată într-un port din China, după ce două parâme încurcate s-au întins în forţă, lovindu-l atât de puternic încât a fost decapitat, informează Sindicatul Liber al Navigatorilor. Ministerul Afacerilor Externe și Autoritatea Navală Română așteaptă rezultatele anchetei întreprinse de autoritățile din China. Raportul final va ajunge la familie, potrivit surselor Main News. 

Din primele informații, a reieșit că accidentul s-a produs, luni, 28 august, Bogdan, în vârstă de 29 de ani,  se afla, pe o navă în portul Qingdao(China) și manevra pupa între doua parâme încurcate care s-au întins în forță lovindu-i casca și capul acestuia. Lovitura a fost așa de puternică încât capul fost desprins de corp, decesul survenind pe loc.

Autoritățile chineze și compania care deține nava pe care se afla  tânărul marinar român fac investigații în privința acestui tragic accident. Familia lui Bogdan urmează să primească un raport final în care să se descrie împrejurările în care a avut loc accidentul, cum s-a întamplat și cine se face vinovat (n.r. dacă sunt vinovați). Reprezenanții Sindicatului Liber al Navigatorilor fac un apel către marinari și spun că orice abatere de la regulile în muncă trebuie semnalată sindicatului și autorităților.

„Orice aspect care vă poate pune viața în pericol trebuie să o raportați sindicatului și autorităților”, transmite Sindicatul Liber al Navigatorior.

Potrivit ultimului raport al Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă (EMSA) în perioada 2014 – 2022, pe mările și oceanele lumii, au fost raportate 21.173 de accidente și incidente maritime, cu o medie anuală de 2.647 de cazuri.

Sursă foto: Sindicatul Liber al Navigatorilor

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW