Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Doi pompieri internați la un spital din Bruxelles au leziuni limitate, dar sunt în stare critică. Șeful secției pentru Arși din Belgia: E important ca pacienţii să fie transferaţi cât mai repede

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 august 2023 Etichete: , , , ,

Doi dintre pompierii arși în intervenția de la Crevedia au fost internați la un spital din Bruxelles, iar medicii sunt optimiști în privința stării lor de sănătate, informează TVR.  Pacienții arși trebuie aduși cât mai repede în centrele specializate pentru a le crește șansele unei evoluții bune, a declarat șeful secției pentru Arși de la Spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia.

Medicul  a explicat că pacienții s-au comportat bine în timpul zborului de la București, iar odată sosiți la spital au fost stabilizați suplimentar. Cei doi sunt în stare critică, potrivit sursei citate.

„Sunt tineri, au avut echipament de protecţie bun, leziunile sunt limitate, dar sunt în stare critică. E nevoie de centre specializate, cu expertiză şi infrastructură mai bune, pentru că în România acestea nu sunt încă disponibile. Nu au centre pentru arşi şi nu au posibilitatea de a trata corespunzător pacienţi cu arsuri grave. Transferul imediat dă şansa unui prognostic mai bun decât în cazul unui transfer tardiv. Aşadar, e important ca pacienţii care au nevoie de îngrijiri speciale, să fie transferaţi cât mai repede posibil”, a explicat Thomas Rosse, șeful secției pentru Arși de la Spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia, citat de sursa menționată.

Potrivit ultimului bilanț al victimelor în urma exploziilor din Crevedia,  sunt  doi morți și 57 de răniți. În acest moment, 41 de persoane sunt internate, șase fiind intubate. Dintre acestea, majoritatea sunt salvatori – pompieri, polițiști și jandarmi. Patru victime au fost deja transferate la spitale din Bruxelles și Milano.

CITEȘTE ȘI:  În ce stadiu sunt cele trei centre de mari arși, promise în urma tragediei de la Colectiv

Sursă foto: ISU 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW