Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Audierile miniștrilor propuși: 7 avize pozitive dar și un aviz negativ primit de Florin Cîțu

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 29 octombrie 2019 Etichete: , ,

Prima zi de audieri ale viitorilor miniștri s-a încheiat cu avize pozitive pentru 7 dintre ei și cu un aviz negativ pentru Florin Cîțu, propus la Ministerul de Finanțe. S-au prezentat în fața parlamentarilor viitorii miniștri de la Fonduri Europene, Sănătate, Agricultură, Interne, Mediu, Apărare, Cultură și Finanțe. 

Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat însă că nu va retrage propunerile de miniștri care au primit aviz negativ, acesta având caracter consultativ. Orban a mai zis că „ar fi culmea să țină cont de ceea ce spune PSD”.

Ultimii intrați la audieri au fost Adrian Oros – propus la Ministerul Agriculturii, Costel Alexe – Ministerul Mediului și Bogdan Gheorghiu – Ministerul Culturii

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nechita Adrian Oros, a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au validat nominalizarea lui Oros pentru portofoliul Agriculturii cu 17 voturi pentru, 7 împotrivă şi nicio abţinere.

Parlamentarii din comisiile reunite de specialitate au avizat favorabil, marţi, nominalizarea lui Costel Alexe pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Deputaţii și senatorii s-au exprimat cu 23 de voturi pentru, 5 voturi împotrivă şi 5 abţineri pentru validarea lui Alexe.

Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a primit, marţi, aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Decizia a fost luată cu 14 voturi ”pentru”, cinci ”împotrivă” şi şase abţineri.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/audierile-ministrilor-propusi-7-avize-pozitive-dar-si-un-aviz-negativ-primit-de-florin-citu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW