Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Wagner confirmă decesul lui Evgheni Prigojin – UPDATE

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 august 2023 Etichete: ,

UPDATE: Gruparea Wagner a confirmat, prin intermediul canalului de Telegram „Grey Zone”, moartea liderului său, Evgheni Prigojin, dar și a fondatorului, Dmitri Utkin.

Știrea inițială:

Liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit miercuri, 23 august, după ce avionul Embraer în care s-ar fi aflat s-a prăbușit în regiunea Tver, notează BBC. Alte nouă persoane aflate la bord și-ar fi pierdut viața, printre ei și fondatorul Wagner, Dmitri Utkin.

Potrivit agenţiei ruse Tass, Autoritatea Aeronautică Civilă a Rusiei a afirmat că șeful grupării de mercenari Wagner se afla pe lista pasagerilor avionului, informație confirmată și de presa occidentală.

„A fost declanşată o anchetă cu privire la prăbuşirea aeronavei Embraer, care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceştia se afla şi numele şi prenumele lui Evgheni Prigojin”, a menţionat departamentul.

Pe 23 și 24 iunie, Evgheni Prigojin s-a aflat în fruntea unei tentative de insurecție a grupării Wagner împotriva conducerii Ministerului rus al Apărării și a Armatei ruse. Timp de câteva ore, unităţi de mercenari au ocupat un cartier general al armatei ruse din Rostov şi au pornit în marş spre Moscova.

A fost acuzat de trădare de către Vladimir Putin în timpul acestui eveniment, însă a fost lăsat să se plece în Bielorusia. Câteva zile mai târziu, pe 29 iunie, liderul Wagner s-a întâlnit cu președintele rus.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW