Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


IGPR se laudă cu cifrele privind combaterea traficului de droguri, după tragicul accident din județul Constanța

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 august 2023 Etichete: ,

Inspectoratul General al Poliției Române a dat publicității datele statistice pe primele șapte luni ale acestui an privind combaterii traficului și consumului de droguri, în urma tragicului accident provocat în județul Constanța de către un șofer aflat sub influența unor astfel de substanțe.  

„În primele 7 luni ale anului 2023, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, polițiștii de combatere a criminalității organizate din cadrul Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfășurat 534 de acțiuni operative, în segmentul combaterii traficului de droguri, fiind destructurate 31 de grupuri infracționale organizate”, a transmis IGPR.

Potrivit IGPR, au fost efectuate 1.623 de percheziții domiciliare, au fost reținute 843 de persoane, arestate preventiv 700 de persoane și 42 de persoane arestate la domiciliu.

Conform aceleași surse, au fost confiscate 526 kg. de droguri și 76.215 comprimate, dintre care droguri de mare risc: 88 kg. și 19.588 de comprimate și droguri de risc: 438 kg. și 56.627 de comprimate. De asemenea, au fost descoperite 984 de plante de cannabis, 635 kg masă verde și trei laboratoare clandestine.

Șoferul criminal, lăsat liber de polițiști înainte de accident

Un teribilul accident de circulație s-a produs sâmbătă, 22 august, pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche. Un șofer în vârstă de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a intrat în plin cu autoturismul într-un grup de opt persoane. Doi tineri au murit, iar alți trei au fost răniți.

Ulterior, s-a descoperit un întreg lanț de erori care au condus la producerea tragicului eveniment. Șoferul a fost oprit de polițiști cu doar câteva ore înainte de accident, după recunosc autoritățile, în mașină fiind găsite droguri. El a fost însă lăsat să liber să plece de așa-zișii oameni ai legii, care nu au considerat necesar să verifice dacă consumase sau nu droguri înainte de a se urca la volan. În plus,  autoturismul implicat în accident nu avea încheiată polița RCA, fapt ce ar fi trebuit să atragă reținerea talonului și a plăcuțelor de înmatriculare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW