Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Şoferul care a provocat dubla tragedie de la 2 Mai fusese prins cu droguri şi iertat de magistraţi la începutul anului

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 21 august 2023 Etichete:

Tânărul de 19 ani care a intrat cu maşina sâmbătă, 19 august, într-un grup de pietoni şi i-a ucis pe doi dintre ei, a mai fost cercetat de procurori pentru deținere de droguri, dar anchetatorii au decis renunțarea la urmărirea penală. Tribunalul București a confirmat soluția la începutul acestui an, dezvăluie Libertatea

Potrivit deciziei instanței, Matei-Vlad Pascu a fost prins, pe 3 februarie 2022, având asupra sa „0,68 g canabis, în vederea consumului”.

În data de 21 decembrie a anului trecut, procurorii au emis o ordonanță prin care au renunțat la continuarea urmăririi penale în cazul tânărului. Motivele invocate în această ordonanță includ „cantitatea mică de droguri de risc deținută, faptul că suspectul a avut o atitudine sinceră, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea unui proces penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii”.

Procurorii DIICOT au apreciat că nu există un interes public în urmărirea în continuare a suspectului, mai notează sursa menționată anterior.

Ei au precizat, în ordonanţa 959/D/P/2022, că „la aprecierea interesului public sunt avute în vedere și persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, atitudinea suspectului sau a inculpatului după săvârșirea infracțiunii și eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii”.

În accidentul pe care l-a produs sâmbătă dimineața au murit pe loc două persoane, iar alte șase au fost rănite. După producerea accidentului, tânărul a părăsit locul accidentului.

Șoferul drogat este cercetat pentru  ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW