Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șase sancțiuni contravenționale, aplicate de jandarmi după protestul AUR de la Ministerul Sănătăţii

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 august 2023 Etichete: , , ,

Jandarmeria Capitalei a anunțat vineri, 18 august, că a impus un total de șase sancțiuni ca urmare a protestului organizat de AUR în fața Ministerului Sănătății, care a avut loc în urmă cu o zi. De asemenea, a fost inițiat un dosar penal în legătură cu infracțiunea de loviri și alte violențe.

Valoarea totală a celor șase amenzi este de 9.700 de lei.

„- 5 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice;
– 1 sancțiune contravențională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, a fost întocmit un act de sesizare cu privire la săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, în conformitate cu prevederile art. 193 CP”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Capitalei.

Protestul organizat de AUR a avut ca temă principală opoziția față de ceea ce ei numesc „vaccinare obligatorie”.

Participanții la protest au fost încurajați de către organizatori să pătrundă cu forța în sediul Ministerului Sănătății, a mai transmis Jandarmeria în urmă cu o zi.

În timpul manifestației, un bărbat s-a cățărat pe clădirea ministerului în semn de protest.

Totodată, potrivit informațiilor din spațiul public un jurnalist a fost agresat fizic în timpul manifestației.

În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW