Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Compensarea vaccinurilor, în funcție de gradul de risc al îmbolnăvirii. Cine se poate imuniza gratuit

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 august 2023 Etichete: , , , ,

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a menționat că sunt încheiate contracte pentru toate vaccinurile, inclusiv pentru HPV. La acest moment, sunt disponibile 80 000 de doze de vaccin împotriva HPV, distribuite medicilor de familie. 

Strategia națională de vaccinare prevede compensarea vaccinurilor în funcție de gradul de risc al pacienților, menționează ministrul Rafila. Adolescenții și copiii vor avea vaccinuri compensate în grade variabile, persoanele cu afecțiuni cronice vor beneficia gratuit de vaccinul antigripal. În ceea ce privește vaccinarea împotriva HPV, copiii și adolescenții până la vârsta de 18 ani beneficiază gratuit de acest vaccin. Femeile cu vârsta cuprinsă între 18-40 de ani au compensare parțială a vaccinului HPV.

„Există peste 80.000 de doze care se găsesc la medicii de familie. Modul în care vom trata în perioada următoare vaccinarea  merge pe două axe. Una este legată de adolescenţi şi adulţi, care vor avea acces la vaccinuri care sunt compensate în grade variabile, în funcţie de categoria din care fac parte. De exemplu, o persoană cu boli cronice poate avea o compensare integrală pentru vaccinul gripal, o femeie care este la vârsta 18-40 de ani, va avea o compensare parţială pentru vaccinul HPV, adolescenţii, fete sau băieţi, gratuitate până la 18 ani, adică compensare integrală”, a spus ministrul Rafila într-o conferinţă de presă.

CITEȘTE ȘI:  Strategia Națională de Vaccinare, pusă în dezbatere publică. Vaccinarea în școli nu va fi obligatorie

Sursă foto: Twitter 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW