Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Andrei Baciu, numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 17 august 2023 Etichete: , , , ,

Fostul președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, a fost numit, joi, 17 august, în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

„După mai bine de trei ani și jumătate în inima Ministerului Sănătății ca secretar de stat și o implicare de un an și jumătate în conducerea CNCAV, am ales să pășesc pe un nou drum. Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlnești decât o dată în viață, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experiență inestimabilă. Din care am învățat enorm. Atât profesional, ca medic, cât și la nivel uman, personal. Îi mulțumesc președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, și colegilor mei liberali pentru susținerea și încrederea acordată în această nouă postură”, a scris Andrei Baciu pe Facebook .

Experiența lui Adrian Baciu în sistemul sanitar

Andrei Baciu are 37 de ani. În 2011 a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti.

În perioada ianuarie-martie 2012, Andrei Baciu  a fost rezident în secţia de chirurgie cardiacă a Spitalului Fundeni. Ulterior, a lucrat timp de doi an în acelaşi domeniu ca medic rezident în Spitalul Universitar din Rouen, Franţa.

În august 2014, Andrei Baciu s-a întors în România, continuându-şi stagiile de chirurgie general la Spitalul Universitar din Bucureşti şi de chirurgie toracică la Institutul „Marius Nasta”. În noiembrie 2015, când Baciu avea doar 28 de ani, Dacian Cioloș l-a propus în funcția de ministru al Sănătății, însă, nu a avut succes din cauza pozelor în lenjerie intimăm făcute în caliate de „model”. Ulterior, Andrei Baciu a ajuns să cocheze politic cu PNL și a devenit secretar de stat în Ministerul Sănătății, în decembrie 2019.

 Sursă foto: Facebook/Andrei Baciu 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW