Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


ANPC anunță controale la toate companiile de transport, după ce o femeie din Arad a murit târâtă de tramvai

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 august 2023 Etichete: , , , ,

Președintele  Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorior(ANPC), Horia Constantinescu, anunță controale la toți transportatorii din țară, în urma incidentului de la Arad, când o femeie a murit după ce a fost târâtă câţiva metri de un tramvai, după ce a coborât din mijlocul de transport şi încerca să coboare şi căruciorul în care se afla fiica sa, în vârstă de 12 ani, cu handicap. Din primele informații, vatmanul a închis ușile fără să se asigure și a pornit la drum.

„Luăm în calcul marcarea ușilor să poată știi fiecare dintre persoanele aflate în dificultate care este calea de acces în mijlocul de transport în comun. De asemenea, luăm în calcul marcarea pe peron sau în fiecare dintre stații, a unei zone în care conducătorul vehiculului va opri pentru a putea da o mână de ajutor persoanelor cu dizabilități sau  persoanelor cu nevoie speciale de a se urca sau de a coborî din mijlocul de transport. De asemernea, vor fi bine analizate situațiile în care nici măcar pe peroanele unora dintre stațiile de tramvai nu se pot urca pasagerii pentru că au o înălțime mult prea mare, a declarat la TVR INFO, Horia Constantinescu.

Primăriile gestionează transportul public

Transportul public în comun este gestionat de administrația locală, iar verificările inspectorilor ANPC vor viza modul în care primarii au luat măsuri pentru transportul persoanelor cu handicap.

Potrivit aradon.ro, mâinile femeii, care coborâse din tramvai şi care ţinea căruciorul, au fost prinse de uşi în momentul în care garnitura a pornit. Femeia a fugit după tramvai câţiva metri, apoi a căzut între peron şi linii, fiind târâtă. Vatmanul le-a declarat poliţiştilor că becul roşu care semnala deschiderea unei uşi nu era aprins şi că a omis să verifice oglinzile laterale înainte de a porni. Poliția a dechis dosar penal în acest caz.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW