Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Șefa Înaltei Curți sesizează Inspecția Judiciară în cazul judecătorului Nicolescu 

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 12 august 2023 Etichete: , , ,

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Alina Corbu, a anunțat, într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, că transmite Inspecției Judiciare o sesizare referitoare la judecătorul Alin Sorin Nicolescu, acuzat de un polițist din cadrul Direcției Generale Anticorupție că l-ar fi amenințat.

„Analizând lucrurile care au fost semnalate în spațiul public, am luat decizia de a sesiza Inspecția Judiciară pentru a efectua verificări. Aceste lucruri trebuie clarificate iar eu nu am cadrul legal pentru a le face. Cei de la Inspecție au competența să verifice și să ne spună ce s-a întâmplat”, a precizat Alina Corbu.

Gheorghe Giorgian Ciorîia, ofițer în cadrul Direcției Generale Anticorupție, acuză că ar fi fost amenințat de Alin Sorin Nicolescu, judecător în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin intermediul directorului general al instituției în care lucrează, chestorul Liviu Vasilescu, în urma unui conflict pe care l-au avut în timpul susținerii examenului de licență.

Într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, magistratul recunoaște că a luat legătura cu șeful DGA, însă subliniază că nu a dorit să îi facă rău, refuzând să facă o reclamație în scris.

Neînțelegerile dintre Ciorîia și Nicolescu s-ar fi declanșat în timpul desfășurării examenului de licență la Facultatea de Drept European din cadrul Universității Nicolae Titulescu, unde polițistul avea calitatea de student, iar judecătorul pe cea de cadru didactic.

Într-un punct de vedere transmis la solicitarea Mainnews.ro, purtătorul de cuvânt al DGA, a confirmat evenimentul, precizând însă că în privința ofițerului nu s-au dispus sancțiuni disciplinare și nici nu se află în curs de cercetare. Mai multe detalii aici.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW