Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu anunță plafonarea prețurilor la energie și sute de milioane de euro pentru achiziția de panouri solare

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 10 august 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, 10 august, că prețurile la energie vor fi plafonate și în sezonul de iarnă 2023-2024. Șeful Executivului a precizat că furnizorii de energie vor avea asigurate plățile, astfel încât plafonarea prețurilor pentru consumatorii finali să se producă la timp.

Marcel Ciolacu s-a arătat, însă, siderat, că în Capitală nu există apă caldă și l-a criticat pe primarul general al, Nicușor Dan.

„Ne pregătim și pentru asigurarea energiei pentru sezonul rece și avem azi un proiect de ordonanță de urgență prin care asigurăm decontarea unor plăți pentru furnizorii de energie. vrem ca sistemul să fie perfect funcțional cum a fost și iarna trecută cu prețuri plafonate. Nu reușesc totuși să realizez cum este posibil în aceste condiții în capitala României, primarul Nicușor Dan să condamne în continuare în acest an sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman și degradant și asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluția apei calde, a declarat premierul  Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Guvernul anunță 600 de milioane de euro pentru achiziția de panouri solare

Potrivit șefului Executivului, România ar putea beneficia de 600 de milioane de euro, fonduri europene, pentru achiziția de panouri solare.

„Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziții de panouri solare și baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat”, a explicat premierul Ciolacu. Mai exact, este vorba despre implementarea proiectului „REPowerEu”, derulat de Ministerul Energiei, care a întârziat, motiv pentru care România nu a primit toți banii din PNRR(n.r. a doua tranșă din prima cerere plată, așa cum Main News a mai relatat.

Fondurile pentru proiectul „REPowerEu” sunt cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR), iar cea de-a doua cerere de plată trebuie să fie negociată la Bruxelles, până la finalul august ac.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW