Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern: La alegerile prezidențiale vor fi 845 de secții de votare în diaspora/ Nu a vorbit nimic despre majorarea salariului minim

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2019 Etichete: , ,

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat, luni, la începutul ședinței de Guvern că în diaspora vor fi organizate 845 de secții de votare, dublu față de alegerile europarlamentare. Ea a ținut să precizeze că, deși nu există ministru de interne, a vrut să se asigure că la alegerile prezidențiale nu vor mai fi probleme mai ales că scrutinul se va desfășura timp de 3 zile pentru românii care locuiesc în străinătate. 

„Am luat toate măsurile pentru pregătirea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale astfel încât să asigurăm dreptul la vot tuturor cetățenilor români atât în țară, cât și în afara granițelor țării. Românii din Diaspora au la dispoziție trei zile. În plus, avem în vedere creșterea secțiilor de votare la 835, aproape dublu față de alegerile europarlamentare din luna mai. Sunt informată în permanență în legătură cu pregătirea procesului electoral. Inclusiv, astăzi, pe agendă avem o informare cu privire la măsurile luate pentru buna desfășurare a scrutinului prezidențial. Toate acestea în condițiile în care nu avem desemnat un ministru interimar la MAI”, a spus Viorica Dăncilă înainte de ședința de Guvern.

Premierul demis nu a spus însă nimic despre majorarea salariului minim de la 1 ianuarie așa cum a promis zilele trecute când se afla în turneu electoral prin țară. Ministerul Muncii a pus în dezbatere un proiect de hotărâre care majorează salariul minim brut pe țară la 2.262 lei, față de 2080 de lei cât este în prezent.

De asemenea, premierul demis a mai promis că va aloca fondurile necesare pentru programele PNDL 1 și 2, despre care nu a vorbit nimic la începutul ședinței de Guvern. Asociația Orașelor din România i-a cerut să aloce fondurile necesare pentru ca lucrările deja începute să poată fi continuate.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW