Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef al Autorității Electorale Permanente, pus sub acuzare de DNA în dosarul trezorierului PSD

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 24 aprilie 2019 Etichete: , , ,

DNA anunță că a început urmărirea penală pe numele lui Daniel Barbu, fost președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) , pentru neurmărirea conform legii a respectării destinației subvențiilor.  Cercetările sunt efectuate în dosarul în care trezorierul PSD, Mircea Drăghici, este acuzat că a cumpărat o casă în Pipera și o mașină de lux din banii partidului.

Daniel Barbu ar oprit anumite controale preferând să demisioneze

Procurorii spun că în 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, Daniel Barbu nu ar fi urmărit destinația subvențiilor acordate partidelor. Concret, în calitate de președinte al AEP, nu ar fi dispus verificări anuale pentru fiecare partid privind veniturile și cheltuielile. DNA spune că Barbu ar fi oprit unele controale aflate în curs.

„Concret, printr-o adresă din data de 22.01.2019, ca urmare a unei scrisori adresate Autorității Electorale Permanente de către trezorierul unui partid, în calitate de președinte al AEP, suspectul ar fi dispus în mod discreționar, oprirea controalelor inițiate prin ordine de serviciu de către directorul structurii competente, controale ce vizau respectiva formațiune politică.

În dispozițiile Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale nu există nicio prevedere legală care să permită oprirea unui control dispus de directorul structurii competente din cadrul AEP.
Deși a luat cunoștință prin angajații AEP de ”unele nereguli cu referire la utilizarea subvențiilor ”, nu a fost de acord cu solicitarea unuia dintre angajați săi de a se relua controalele suspendate din dispoziția sa, preferând să își dea demisia în data de 27.02.2019 din funcția de președinte al AEP”, transmite DNA.

Daniel Barbu a mers, miercuri, la sediul DNA, unde a luat la cunoștință acuzațiile procurorilor. Ulterior, acesta a declarat că efectuarea unui control privind destinația subvențiilor pentru partide nu era în atribuțiile sale de președinte al AEP.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW