Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Cum răspunde premierul criticilor

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 4 august 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

Premierul României și președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a exprimat după ultimele „atacuri” ale opoziției, cu privire la măsurile fiscale pentru reducerea deficitului bugetar. Criticile au venit chiar și din partea unor liberali. Spre exemplu, Robert Sighiartău, i-a cerut demisia premierului Ciolacu, atribuindu-i eșecul legii pensiilor magistraților, declarată parțial neconstituțională.

De asemenea, USR, prin vocea președintelui Cătălin Drulă, a menționat, vineri, că măsurile fiscale, propuse de Guvernul Ciolacu, vor îngropa mediul de afaceri „în beneficiul clientelei de partid”.

„Ei văd statul ca pe o mare oportunitate de a hrăni clientela de partid, fie că e vorba de sinecuri, de instituţii inutile, de contracte cu dedicaţie, este o întreagă clientelă în jurul acestor două partide, care se hrăneşte din aceşti bani adunaţi la bugetul de stat”, a scris Drulă, pe rețelele de socializare.

În replică, Ciolacu susține că nu va răspunde „frustrărilor politice” și nu îl interesează decât guvernarea în sprijinul cetățenilor.

„Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Un partid responsabil se află la conducerea țării pentru a arăta că este capabil să ia decizii pentru oameni, nu pentru a-și expune în piața publică frustrările politice. Nu mă voi angaja în niciun fel de conflicte care nu au legătură cu prioritățile cetățenilor. Mă voi lupta doar pentru măsurile care țin de viața oamenilor obișnuiți, de nivelul de trai și de problemele lor de zi cu zi”, a transmis premierul Ciolacu, prin intermediul Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat, joi, 3 august, că draftul(n.r. documentul în lucru) privind măsurile fiscale pentru reducerea deficitului bugetar nu este unul oficial și este în curs de redactare, consultările cu societatea civilă având priorotate.

CITEȘTE ȘI: Europarlamentarul Mihai Tudose, despre atacurile unor liberali la adresa premierului Ciolacu: Președintele PSD nu beneficiază de pensie specială, ci al lor

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW