Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Plaja Șuncuiuș, „marea” din Munții Apuseni, continuă să atragă turiști

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 1 august 2023 Etichete: , , , , , ,

România are peisaje fascinante și oferă destinații de vacanță unice în Europa. Nu de puține ori, turiștii străini se „îndrăgostesc” pe loc de meleagurile noastre. Pentru cei care iubesc muntele, dar vor și plaja, în Munții Apuseni există o plajă „sălbatică”, ascunsă, numită de turiști „un colț de rai”.

Este vorba despre plaja din Șuncuiuș, județul Bihor, la 544 de km depărtare de București, 230 de km de Timișoara, la 103 km de Cluj. Potrivit site-ului calatorinbascheti.ro, drumul este accesibil cu mașina și până ajungi să te bronzezi în „inima munților”, poti vizita peșteri spectaculoase: Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei.

De asemenea, pot fi vizitate: Parcul Național Padiș, aflat la 58 de kilometri distanță, satul tradițional Roșia, una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafață locuită, moara de apă din Roșia, Peștera cu Cristale.

Cum e nisipul de pe plaja din Șuncuiuș

Foto: calatorinbascheti.ro

Plaja amenajată în inima Apusenilor are nisipul fin, șezlonguri și o liniște pe care o dorești în vacanță. Potrivit sursei citate, plaja aparține de o pensiune locală, prin urmare, sunt posibilități pentru cazare cu mic dejun inclus.

Râul Criș trece prin apropiere, iar stâncile din jur completează perfect peisajul de poveste, care vă va face să tot reveniți. Pensiunea este una clasică, curată, dar plaja și natura rămân punctul forte”, este opinia celor calatorinbascheti.ro. 

Apusenii sunt compuși, în general, dintr-un mozaic de roci, predominant calcare, din acest motiv și numărul mare de peșteri, defilee și chei existente în zonă. Astfel, cei care vor să combine plaja cu traseele montane au de unde alege. Sunt amenajate  lângă plajă, câteva trasee de via ferata, pentru toate nivelurile de experiență, susțin cei care s-au bucurat de peisajul oferit de plaja din Șuncuiuș.

Sursă foto: Facebook/Destinații Turistice

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW