Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


O femeie a născut în curtea Spitalului Urziceni, deoarece nu era niciun ginecolog de gardă. Reacția Ministerului Sănătății FOTO


O femeie a născut în curtea spitalului Urziceni, pe trotuar, luni dimineață, în jurul orei 06.00, după ce ar fi fost refuzată de medicii acestei unități medicale.  Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătăii, care a deschis o anchetă internă în acest sens. 

Medicii de la Spitalul Urziceni ar fi refuzat să îi acorde îngrijiri femeii aflate în travaliu, invocând lipsa medicului de gardă specializat, potrivit reprzentanților Ambulanței Ialomița, cei care au și postat imaginile după ce au asistat-o pe tânăra femeie la naștere.

„Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare!
 Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu”, a scris ambulanțierul Marian Iordache, pe Facebook.

Reacția Ministerului Sănătății  în urma incidentului de la Spitalul din Urziceni:  Un medic chirurg trebuia să coordoneze asistența medicală

Ministerul Sănătății și Poliția Ialomița au demarat anchete, pentru a verifica de ce medicii de la spitalul din Urziceni nu au putut să o asiste pe femeia care a născut în curtea spitalului.

Captură video Facebook

Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței.Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței.

Precizăm faptul că în momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internati la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislației în vigoare”, a transmis Ministerul Sănătății.

Sursă foto: Facebook/Marian Iordache

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW