Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Senatul SUA a adoptat Strategia de Apărare la Marea Neagră. Ciolacu: Vești grozave pentru aprofundarea securității

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 28 iulie 2023 Etichete: , , , , ,

Senatul SUA a adoptat proiectul de lege care vizează securitatea Mării Negre. Astfel, în bugetul Apărării, a fost inclus  și proiectul de lege „Black Sea Security Act”, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney, anunță Ambasada României la Washington, vineri, 28 iulie. 

Măsurile de securitate în regiunea Mării Negre au fost sporite, după ultimele atacuri ale Rusiei asupra porturilor ucrainene.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a precizat că o astfel de măsură evidențiază rolul României pe care îl are în regiunea Mării Negre, mai ales în contextul în care mai mult de jumătate din transporturile produselor ucrainene se realizează cu ajutorul infrastructurii țării noastre.

„Veşti  grozave pentru aprofundarea securităţii şi a legăturilor economice în regiunea Mării Negre. Salut evoluţiile privind NDAA şi Strategia de securitate a Mării Negre din SUA. Ambele ilustrează interesul comun al Senatului SUA şi al Administraţiei americane pentru regiune şi evidenţiază rolul României”, a scris premierul Ciolacu, pe Twitter.

Potrivit AFP, din cele 886 de miliarde de dolari solicitate de preşedintele Joe Biden pentru sistemul de Apărare 2024,creştere  salariilor militarilor  reprezintă 5, 2%, iar sprijinul Ucrainei se ridică la 300 milioane de dolari.

Cum va apăra NATO regiunea din zona Mării Negre

NATO a declarat  că intensifică supravegherea în regiunea Mării Negre, condamnând ieşirea Rusiei din acordul care asigura trecerea în siguranţă a navelor care transportă cereale ucrainene, relatează Reuters.

NATO şi aliaţii intensifică supravegherea şi recunoaşterea în regiunea Mării Negre, inclusiv cu avioane de patrulare maritimă şi drone”, informează un comunicat al Alianţei Nord-Atlantice.

Anunţul a fost făcut după o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, organismul înfiinţat la începutul acestei luni pentru a coordona cooperarea dintre alianţa militară occidentală şi Kiev.

Ministerul Apărării Naționale susține că nu există amenințări directe la adresa României, după ultimele atacuri ale Ruseii asupra portului ucrainean Reni, situat în apropierea graniței cu România.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW