Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Interlopi din Timișoara, inclusiv liderul clanului, arestați într-un dosar în care sunt acuzați că au sechestrat un om într-o casă de pariuri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 26 octombrie 2019 Etichete: , ,

Mai mulți membrii ai unei grupări interlope din Timișoara, inclusiv liderul acesteia, au fost arestați într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal şi șantaj.

Interlopii mai sunt vizați într-un dosar de trafic de droguri. Conform presei locale, este vorba de clanul constituit Lucian Boncu, unul dintre cei mai influenți interlopi din Timișoara.

Potrivit procurorilor, vineri, 9 inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost prezentați la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile.

Procurorii arată că Lucian Boncu a constituit în Timișoara o grupare infracțională care acționa sub paravanul unei firme de protecție și gardă.

„Începând cu anul 2017, paravanul utilizat pentru acoperirea activităţilor infracţionale, l-a constituit o societate comercială, având ca obiect de activitate – activităţi de protecţie şi gardă – înfiinţată iniţial de către suspect, şi preluată formal, de către o altă persoană, director general al societăţii şi un apropiat al liderului. Profitând de obiectul de activitate al societăţii şi pretextând că intervin la solicitarea clienţilor, grupul infracţional organizat, condus de către suspectul B. L. A., a acţionat în mod repetat, săvârşind fapte cu violenţă asupra mai multor persoane”, conform DIICOT.

Mai exact, interlopii acționau prin violență ori de câte ori erau solicitați să recupereze niște bunuri valoroase sau să amenințe diferite persoane să-și retragă plângerile penale.

„În fapt s-a reţinut că, suspectul B. L. A., a constituit pe raza municipiului Timișoara un grup infracţional organizat, care în mod coordonat, prin săvârşirea de fapte cu violenţă, a acţionat pentru protejarea intereselor patrimoniale şi nepatrimoniale ale membrilor, precum şi a intereselor diferitor persoane din anturajul acestora, care solicitau intervenţia membrilor grupării pentru rezolvarea pe cale ilicită a unor diferende de natură patrimonială, pentru recuperări de bunuri și valori, pentru reatragerea unor plângeri penale etc. Membrii grupului au acţionat constant cu violenţă pentru câştigarea şi menţinerea sferei de influenţă, cât şi pentru a induce în opinia publică ideea că sunt un grup solidar, care acţionează ferm pentru protejarea propriilor interese”, transmit procurorii.

În urmă cu ceva vreme o persoană a jucat la o casă de pariuri din Timișoara și a câștigat suma de 80 000 de lei însă doar 65 000 pe motiv că localul cu pricina nu ar fi avut bani lichizi. Clientul a fost rugat să vină peste câteva zile pentru a-și lua diferența de bani, însă administratorul localului a mai refuzat să-i dea banii și a apelat la clanul lui Boncu.

Mai exact, Lucian Boncu împreună cu 3 suspecți și 2 agenți de securitate s-au dus la casa de pariuri și au sechestrat persoana câștigătoare pentru mai multe ore, au supus-o violențelor. Victima a fost chiar obligată să se dezbrace de haine, de la brâu în jos, fiind amenințată perversiuni sexuale anale şi orale.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/interlopi-din-timisoara-inclusiv-liderul-clanului-arestati-intr-un-dosar-in-care-sunt-acuzati-ca-au-sechestrat-un-om-intr-o-casa-de-pariuri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/interlopi-din-timisoara-inclusiv-liderul-clanului-arestati-intr-un-dosar-in-care-sunt-acuzati-ca-au-sechestrat-un-om-intr-o-casa-de-pariuri/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 42621 more Info to that Topic: mainnews.ro/interlopi-din-timisoara-inclusiv-liderul-clanului-arestati-intr-un-dosar-in-care-sunt-acuzati-ca-au-sechestrat-un-om-intr-o-casa-de-pariuri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/interlopi-din-timisoara-inclusiv-liderul-clanului-arestati-intr-un-dosar-in-care-sunt-acuzati-ca-au-sechestrat-un-om-intr-o-casa-de-pariuri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/interlopi-din-timisoara-inclusiv-liderul-clanului-arestati-intr-un-dosar-in-care-sunt-acuzati-ca-au-sechestrat-un-om-intr-o-casa-de-pariuri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW