Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mii de apeluri la 112 din cauza temperaturilor extreme

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 iulie 2023

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că, în intervalul 1 – 23 iulie, a înregistrat un număr total de 783.969 de apeluri la numărul de urgență 112 în România. Dintre acestea, 183.833 au fost apeluri referitoare la urgențe medicale. Ziua cu cele mai multe solicitări medicale a fost 17 iulie, înregistrându-se o medie de 5 apeluri pe minut.

Cele mai multe apeluri, atât generale, cât și medicale, au venit din județele situate în sudul și vestul României, care au fost afectate de temperaturi extreme ca urmare a avertizărilor meteo de caniculă emise de la începutul lunii iulie.

Dintre apelurile de urgență primite de STS, 50,60% (adică 396.690 apeluri) au fost considerate cazuri de urgență. În cazul urgențelor medicale, acestea au reprezentat 46,34% din totalul apelurilor.

STS a precizat că majoritatea solicitărilor medicale au vizat probleme severe de sănătate, cum ar fi probleme respiratorii grave, persoane conștiente căzute în locuri publice sau cu probleme medicale în locuri publice, accidente cauzate de temperaturi extreme, hipertermie sau diverse alte urgențe medicale.

Pe lângă solicitările medicale, în această perioadă, s-au intensificat și apelurile de urgență privind arderile necontrolate și incendiile de vegetație uscată, cu un total de 3.071 de astfel de evenimente anunțate la 112 în luna iulie.

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW