Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


David Popovici a primit premiul pentru „Cel mai bun înotător din lume la masculin 2022”, la CM din Japonia

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 23 iulie 2023

David Popovici a primit, în deschiderea Campionatului Mondial de Nataţie de la Fukuoka, Japonia, premiul pentru „Cel mai bun înotător din lume la masculin 2022”, acordat de Federația Internațională, World Aquatics, relatează Gazeta Sporturilor.

Sportivul român de 18 ani debutează luni, 24 iulie, în seriile de la 200 de metri.

Anul trecut, Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, cu record mondial de juniori. David a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la vârsta de doar 17 ani. Tânărul este primul înotător din România care reuşeste această performanţă la masculin. În cadrul aceleiași competiții a câștigat aurul și la proba de 100 m liber, devenind dublu campion mondial.

Anterior, David Popovici a câștigat două medalii de aur cu record mondial la Campionatele Europene de Natație de la Roma, în proba de 100 metri liber, respectiv 200 metri liber. „Românul minune”, „tânărul care a stârnit un tunet”, sau „cel mai rapid înotător din lume” sunt câteva dintre laudele adresate de jurnaliștii francezi.  Cotidianul Le Figaro l-a numit pe David „românul minune” și L’Equipe a remarcat performanțele înotătorului român în vârstă, atunci, de 17 ani.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW