Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Liderul opoziției din Transnistria, Oleg Horjan, a fost împușcat în propria locuință

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova , at 17 iulie 2023 Etichete: , ,

Președintele Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, a fost găsit decedat în propria locuință,  în noaptea de duminică spre luni, a anunțat liderul Congresului Civic, potrivit informațiilor publicate de „Ziarul de Gardă”.  Potrivit sursei citate, Horjan ar fi fost împușcat, iar Poliția din Republica Moldova a deschis o anchetă în acest caz.

În luna decembrie 2022, Curtea Superemă de Justiție din R. Moldova a decis eliberarea lui Horjan, pe motiv că a fost condamnat de „instanțe nelegale” in Tiraspol. Fostul președințe al Partidului Comunist din Transnistria era acuzat de „insultă la adresa autorităților”. Mai exact, Oleg Horjan a fost condamnat de  instanțe de judecată din regiunea transnistreană la o pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pe un termen de 4 ani și 6 luni, în Penitenciarul Hlinaia, pentru „acțiuni violente împotriva unei persoane publice/reprezentantului puterii”.  Horjan a  organizat un protest în iunie 2018, manifet împotriva puterii din Trasnistria, menționează sursa citată.

„Informăm că cetățeanul Horjan Oleg (anterior deținut ilegal de așa numitele autorități de la Tiraspol) a fost depistat împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului. Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor”, a declarat Diana Fetco, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, pentru publicația amintită.

Sursă foto: ipn.md

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW