Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD analizează șansele Gabrielei Firea de a candida la Primăria București. Romașcanu: E un deficit de imagine

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 15 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, spune că că decizia partidului de a o susține pe Gabriela Firea la alegerile locale din 2024 pentru Primăria București va fi analizată în perioada următoare. Într-o intervenție la DIGI TV, Romașcanu a precizat că, la acest moment, Firea are un „deficit de imagine”(n.r. politică) ”, urmare a dezvăluirilor privind abuzurile de la cele trei cămine din Ilfov, anchetate de procurori. 

„Doamna Firea s-a suspendat și din funcțiile politice. Mai este mult până la alegeri, un an de zile. O să vedem cum ne poziționăm în perioada următoare. Chiar și doamna Firea a acuzat o campanie care să o împiedice în a candida la București. Cu certitudine, există un deficit de imagine în acest moment, lucrurile sper să se așeze, iar după demisiile care vor urma de la USR și de la PNL să trecem la rezolvarea problemelor. Mai e un an de zile. Prioritățile naționale sunt altele în acest moment, decât candidații partidelor la diverse alegeri locale”, a declarat Lucian Romașcanu, pentru sursa menționată.

Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru a Familiei și s-a suspendat din funcția de prim-vicepreședinte PSD, vineri, 14 iulie, după în ce în unele publicații au apărut informații potrivit cărora avea legături cu patronul „azilelor groazei”, arestat preventiv, Ștefan Godei. Detalii puteți citi aici.

După demisie, Firea precizat că este nevinovată, întrucât instituțional nu avea atribuții în gestionarea centrelor sociale și a dat de înșeles că este o „victimă politică”.

„Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general”, a transmis Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW