Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Minoră însărcinată la un centru social din subordinea Primăriei Sector 5 București. Piedone a demis-o pe șefa acestei instituții

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 15 iulie 2023 Etichete: , , ,

Primarul Sectorului 5 București, Cristian Piedone, a anunțat, prin intermediul Facebook, că a demis-o  pe șefa Centrului de primire în regim de urgență „Cireșarii II”, deoarece găzduia o minoră de 15 ani însărcinată. În opinia edilului Sectorului 5 București, transferul la un centru maternal ar fi fost mult mai potrivit în cazul fetei care urmează să devină mamă. Main News l-a apelat pe primarul Piedone, pentru mai multe detalii, însă, până la publicarea acestei informații nu a putut fi contactat. 

Din postarea primarului Piedone, de vineri seară, 14 iulie, reiese că vizita la Centrul de primire de urgență „Cireșarii II” a fost spontană. Explicațiile fostei conduceri a Centrului „Cireșarii” a fost că „adolescenta pleacă fără permisie din locație”, lucru care l-a înfuriat pe primarul Piedone și a decis demiterea șefei centrului pe loc.

De asemenea, edilul din Sectorul 5 București spune că a vizitat și un cămin privat și nu i-a plăcut ce a găsit: mizerie, personal insuficient. Piedone a sesizat Prefectura Capitalei în aceste cazuri, având în vedere că la nivel național se desfășoară controale la toate centrele sociale pentru vârstnici, urmare a dezvăluirilor privind abuzurile de la cele trei cămine din Ilfov, anchetate de procurori.

„Consider că această fetiță care va deveni mamă în curând… trebuia protejată, educată! Consider  că minora însărcinată trebuia să fie deja transferată într-un centru maternal.  M-a dezgustat și peisajul întâlnit într-un centru particular de îngrijire persoane vârstnice, de pe Pieptănari!  Nu mi-a plăcut nici mirosul de urină care persistă în incintă! Nu mi-a plăcut nici aglomerația de bagaje și alte produse din unele camere!

N-am dreptul să iau nicio măsură!  Am însă dreptul să constat și să sesizez instituțiile abilitate”, a scris Piedone, pe pagina sa de Facebook.

Aproape 2.500 de centre sociale au fost verificate de comisiile mixte în această săptămână, fiind date 105 sancţiuni, în valoare totală de peste 1,1 milioane de lei. Vineri, 14 iulie, s-a dispus suspendarea activităţii sau încetarea acesteia la zece unităţi şi au fost relocaţi sau sunt în curs de relocare peste 70 de persoane.

Premierul Ciolacu a anunțat că vor continua aceste controale la centrelele sociale și în perioada următoare.

Reaminti, Piedone a revenit la conducerea Primăriei Sector 5 București, după ce a fost  achitat în dosarul „Colectiv”, la sfârșitul lunii iunie ac. Detalii puteți citi aici.

CITEȘTE ȘI:  Prima propunere pentru Legea vârstnicilor vine de la un psiholog. De la nevoi de bază, la cursuri de formare continuă

Sursă foto: Pixabay

 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW