Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții DNA în cazul „căminelor groazei”. Sunt vizați funcționari de la AJPIS Ilfov UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 iulie 2023 Etichete: , , , ,

UPDATE Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis printr-un comunicat de presă că perchezițiile au avut loc la sediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov și domiciliile unor persoane fizice, într-o cauză penală ce vizează infracțiuni asimilate celor de corupție și de fals, presupus a fi comise de mai mulți funcționari publici.

Știrea inițială

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) fac joi, 13 iulie, percheziții la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), într-un dosar legat de modul în care instituțiile de control ale statului și-au îndeplinit atribuțiile legate de funcționarea azilelor din Ilfov, potrivit surselor Main News. Sunt vizați mai mulți funcționari publici. 

AJPIS Ilfov este o instituție în subordinea Ministerului Muncii care are rolul de a verifica modul în care centrele sociale respectă legislația.

În scandalul „căminelor groazei” mai există un dosar, deschis de DIICOT, vizând constituirea unui grup organizat, specializat în delapidarea banilor de la stat. În dosarul DIICOT, Ștefan Godei a fost arestat preventiv. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW