Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Hidroelectrica s-a listat la Bursa de Valori București. Iohannis: Viitorul este al celor care investesc cu pricepere

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 12 iulie 2023 Etichete: , ,

Premierul Marcel Ciolacu, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, reprezentanţi ai pieţei financiar-bancare, ai autorităţii publice centrale şi directori de companii  au  participat, miercuri, 12 iulie,  la evenimentul de listare a companiei Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile principalului producător de energie electrică din Romania, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile, vor fi admise la tranzacţionare în categoria Premium a pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti. Tranzacţionarea a început la la ora 10:00 sub simbolul „H2O”.

Preţul ofertei publice iniţiale a Fondului Proprietatea, constând în 78 milioane de acţiuni, a fost stabilit la 104 lei pe acţiune, ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde de euro) la data admiterii.

Cu acest prilej, președintele Iohannis a subliniat importanța investițiilor în energie.

„Romania este deschisă investiţiilor atât pe piaţa de capital cât şi în sectorul energetic. Viitorul este al acelora care investec cu pricepere şi viziune. România îşi va asigura securitatea şi indepedenţa energetică”, s-a exprimat șeful statului. 

Premierul Marcel Ciolacu a menționat că societățile de stat pot obține performanță, considerând că este un „moment istoric” pentru economia națională.

„Trăim astăzi un moment istoric pentru România, listarea la bursă a celui mai important producător național de energie, Hidroelectrica. Vorbim despre cea mai valoroasă companie din energie, un exemplu că performanța consolidată pe termen lung poate fi obținută și la societățile de stat”.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce priveşte cantitatea de energie produsă şi un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa. Grupul deţine şi operează 182 de hidrocentrale, cinci staţii de pompare şi un parc eolian ce sunt amplasate strategic în opt surcursale organizate geografic pe teritoriul României. Capacitatea de producţie totală instalată a activelor hidroenergetice ale societăţii este împărţită în hidrocentrale de acumulare, hidrocentrale pe firul apei şi staţii de pompare.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW