Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Creșterea salariilor de bază pentru directorii de școli, aprobată de Guvern

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 7 iulie 2023 Etichete: , , ,

La propunerea Ministerului Educației, Executivul a aprobat, vineri, 7 iulie, criteriile de calcul privind salariile de bază pentru funcțiile didactice de conducere din învățământul preuniversitar de stat, precum și pentru stabilirea categoriilor de unități școlare în care se normează funcțiile de conducere didactice auxiliare. 

Astfel, beneficiază de creștere 8.694 de directori și directori adjuncți și 3.451 de persoane încadrate pe funcții de contabil-șef și secretar-șef, în total 12.145 de funcții de conducere.

Pentru funcțiile de conducere de director erau stabiliți coeficienți cuprinși între 2,40 și 2,95, ceea ce reprezintă o diferență de 0,55 puncte, respectiv un salariu de bază minim de 6.000 lei și un salariu de bază maxim de 7382 lei, diferența între acestea fiind de 1382  de lei.

Prin actualul proiect de act normativ, coeficienții pentru funcția de director sunt stabiliți între 3,12 și 3,47, ceea ce reprezintă o diferență de 0,35 puncte procentuale, față de diferența de 0,55 puncte existent anterior.

Profesorii au fost în grevă generală pentru creșterea salariilor

Pe lângă creșterea salariilor de bază, a fost diminuată, așadar, și diferența dintre nivelul de salarizare minim și maxim, informează Guvernul României.

Reamintim, profesorii din România au declanșat grevă generală în luna mai ac, timp de trei săptămâni, nemulțumiți, în principal, de salariile mici pe care le obțin. Sindicaliștii din Educație au cerut Guvernului să adopte Ordonanță de Urgență, apoi să modifice prin lege creșterea salariilor de bază pentru cadrele didactice.

CITEȘTE ȘI:  Greva generală a profesorilor, între „sacrificiu” și interesul Guvernului pentru Educație ANALIZĂ

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW