Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reacția PNL după demisia lui Hellvig: Este un gest de onoare. Și-a îndeplinit toate obiectivele

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 iulie 2023 Etichete: , ,

Laude peste laude din partea PNL la adresa lui Eduard Hellvig, în urma demisiei acestuia din funcția de director al Serviciului Român de Informații. Într-o declarație făcută marți, 4 iulie, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, l-a felicitat pe fostul secretar general al partidului pentru prestația avută la șefia celui mai important serviciul de intelligence al țării, dar și pentru gestul de a renunța la fotoliu. 

„Gestul domnului Hellvig este un gest de absolută normalitate, este un gest de onoare, un gest care aduce chiar dacă ciudat pentru mulţi, am văzut reacţiile în societatea românească, aduce o normalitate care din păcate în România a devenit excepţie. Mie mi-ar fi drag şi cred că tuturor ne-ar fi drag să trăim într-o societate în care astfel de gesturi de responsabilitate, de onoare, să devină o practică curentă. De altfel, ştiţi foarte bine, este un gest de retrage voluntară, conform propriei voinţe, din această funcţie publică extrem de puternică, la finalul unui mandat în care şi-a îndeplinit toate obiectivele angajate la începutul său, după o perioadă de timp destul de lungă”, a spus Ionuţ Stroe.

Hellvig pleacă din fruntea SRI

După 8 ani petrecuți în fruntea Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig și-a anunțat luni demisia din această funcție, explicând că și-a îndeplinit toate obiectivele.

„Societatea si cetățenii trebuie să știe că SRI  s-a transformat major în acesti ani, pentru a proteja România. Suntem într-un  proces de reorganizare. SRI  a devenit o instituție suplă, modernă si debirocratizată.

Prin urmare, pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea SRI. Am discutat deschis acest lucru cu președintele.

Este o cutumă greșită la noi că cei care dețin funcții de putere să nu plece dion ele decât în ultima clipă. Cred că e nevoie de un asemenea pas.

E un gest de sănătate democratică. Este sănătos pentru democrație, pentru echilibrul puterilor în stat, ca un director de serviciu să aibă un mandat limitat de timp” , a declarat Eduard Hellvig.

Nu se știu deocamdată motivele reale ale plecării sale. S-a speculat că în spate ar fi deteriorarea relației cu șeful statului, cel care în urma anunțului demisiei lui Hellvig l-a decorat pe acesta, dar și faptul că ar viza o candidatură la președinția României.

CITEȘTE ȘI: Reacții politice după demisia lui Hellvig: „A avut un mandat eșuat” / „Nu voi fi surprins dacă viitorul director propus de Iohannis va fi tot de la PSD”

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW