Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciolacu l-a numit pe liberalul Mircea Abrudean secretar general al Guvernului

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 4 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Mircea Abrudean a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu publicată, luni seară, 3 iulie, în Monitorul Oficial. Anterior, Abrudean a deţinut funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru. 

În urmă cu câteva săptămâni, în coaliție au fost discuții contradictorii cu privire la numirea lui Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului. S-a vehiculat, în spațiul public, că Marcel Ciolacu, liderul PSD, ar fi cerut liberalilor să înainteze o altă propunere pentru această funcție, deoarece Mircea Abrudean nu ar fi pe placul social-democraților. În cele din urmă, discuțiile de ieri, 3 iulie, s-au soldat cu numirea oficială a lui Abrudean în funcția de secretar-general al Guvernului.

Cine este Mircea Abrudean, susținut intens de PNL pentru funcția de secretar general al Guvernului

Mircea Abrudean a fost secretar general al adjunct al Guvernului, iar în perioada 2019-2021 a fost prefect al județului Cluj. Potrivit CV-ului public, în anul 2021, Mircea Abrudean a absolvit programul postuniversitar „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare. În 2019, Abrudean a fost șeful serviciului de relații publice al Primăriei Câmpia Turzii. Între 2017-2019 a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Tetarom SA – Parcul industrial din Cluj.

Anterior, a lucrat la Transelectrica și SIAB Developement SRL, consilier de informare pe POSDRU la Ministerul Educației, referent, inspector de specialitate, expert la Consiliul Județean Cluj. În anul 2006, a fost delegat oficial al Consiliului Județean Cluj la Bruxelles. Mircea Abrudean, în vârstă de 39 de ani, este licențiat în relații internaționale și studii europene la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj și are un Masterat în Managementul proiectelor la Școala Națională de Științe Politice și Administrative.

Sursă foto: Facebook 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW