Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dragnea apelează la încă o variantă pentru a contesta sentința în dosarul angajărilor fictive și a cere eliberarea

By Robert Madaianu , in Justitie Politic , at 22 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Fostul președinte al Camerei Deputaților Liviu Dragnea a depus, marți, la Instanța Supremă, un recurs în casație, în cazul dosarului angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare. Săptămâna trecută, Dragnea a depus și o contestație în anulare, prin care cere, de asemenea anularea sentinței.

Atât contestația în anulare, cât și recursul în casație sunt căi extraordinare de atac, care pot fi utilizate după ce o hotărâre judecătorească rămâne definitivă, cum s-a întâmplat în cazul dosarului DGASPC Teleorman. Ambele vizează mai ales aspecte procedurale.

Condamnarea lui Dragnea

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat pe 27 mai la trei ani și șase luni de închisoare fiind acuzat de către procurorii DNA că, în calitate de președinte al CJ Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii DGASPC să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu și Anica-Niculina Stoica.

Cele două secretare nu au fost nici măcar o zi la birou, deși aveau contract de muncă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, potrivit procurorilor DNA.

„Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Secretarele din PSD au recunoscut

Cele două angajate au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie condamnate la o sentință redusă cu o treime și cu suspendarea acesteia.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW