Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Răzvan Cuc va fi audiat la DNA cu privire la TAROM și CFR

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 22 octombrie 2019 Etichete: , ,

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc va fi audiat în dosarul Tarom, la sfârșitul acestei săptămâni, conform unor surse. Luni, fosta șefă Tarom, Mădălina Mezei a stat de vorbă cu procurorii, în calitate de martor. Fostul director CFR SA a fost audiat și el într-un dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, primire de foloase necuvenite și șantaj, conform unor surse.

Mădălina Mezei a fost audiată la Direcția Națională Anticorupție după ce, săptămâna trecută, aceasta l-a acuzat pe ministrul Transporturilor Răzvan Cuc că în ziua moțiunii de cenzură i-a cerut să rețină aeronavele companiei la sol.

Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în scandalul Tarom și verifică acuzațiile fostei directoare a companiei Tarom, Mădălina Mezei conform cărora ministrul transporturilor Răzvan Cuc i-a ordonat să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură astfel încât parlamentarii să nu poată ajunge la votul pentru demiterea Guvernului PSD. Mădălina Mezei a fost demisă, marți, din funcția de director al Tarom.

Constantin Axinia, proaspăt demis din funcția de director al CFR SA, a fost audiat în calitate de martor la DNA într-un dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, primire de foloase necuvenite și șantaj, conform unor surse.

Axinia susține că a fost demis pentru că a refuzat un contract de investiții pentru modernizarea tronsonului Brașov-Sighișoara, loturile 1 și 3, în valoare de 800 de milioane de euro. Ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc a spus că este dezamăgit de directorul de la CFR SA pentru că nu a făcut restructurarea companiei aşa cum i s-a cerut.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW