Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CNSU a aprobat încetarea stării de risc generată de pandemia de COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 iunie 2023

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat miercuri de premierul Marcel Ciolacu, a hotărât încetarea stării de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemia de COVID-19.

„CNSU a aprobat această Hotărâre luând în considerare Raportul elaborat la cea de-a cincisprezecea reuniune a Comitetului de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la evoluţia bolii COVID-19, prin care s-a evidenţiat tendinţa de scădere a deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizărilor şi a internărilor în secţiile de terapie intensivă, precum şi nivelurile ridicate ale imunităţii populaţiei la SARS-CoV-2”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Până în prezent, conform datelor oficiale comunicate de Ministerul Sănătății, 68.233 persoane diagnosticate cu COVID-19 și-au pierdut viața, în vreme ce peste 3,4 milioane de persoane au fost confirmate cu confirmate cu această boală. Cifrele reale sunt însă cu siguranță mult mai mari, având în vedere că nu toți cetățenii au avut acces la testare.

Pe lângă toate acestea, pandemia a provocat supraaglomerarea unităților sanitare, în ciuda restricțiilor impuse de autorități, ceea ce a dus pe cale de consecință la privarea de tratament a multor cetățeni, unii dintre aceștia fiind suferinzi de alte afecțiuni.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW