Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ilan Șor, mesaj în limba rusă pentru judecătorii care i-au declarat partidul nelegal: Vor fi arestați

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova , at 26 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Oligarhul fugar, Ilan Şor, condamnat în cazul „furtului miliardului” din Republica Moldova, a anunțat, luni, 26 iunie,  crearea blocului politic „Șansă, Obligații, Realizări – Ș.O.R.”. Într-un mesaj în limba rusă, transmis pe Facebook, Șor  spune că  judecătorii Curții Constituționale care au decis scoaterea Partidului ȘOR în afara legii vor fi arestați.

„Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a emis o hotărâre ilegală și fără precedent, privind lichidarea partidului „Șor”. Sunt convins că partidul „Șor”, în calitate de persoană juridică, va fi restabilit prin decizia CEDO, unde vom depune în curând o plângere, iar judecătorii care au votat pentru această decizie ilegală și absurdă, la indicația Maiei Sandu, vor fi arestațiˮ, a declarat Ilan Șor.

Ilan Șor anunță crearea blocului politic „Șansă, Obligații, Realizări – Ș.O.R.”, care va reprezenta proiectele partidului declarat neconstituțional „Șor”, notează agenția de presă IPN.

Primele două partide care s-au arătat deschise să adere la blocul Ș.O.R sunt partidul „Ai noștri” și „Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei”.

„Acum doi ani, am creat formațiunea din care fac parte cu scopul de a schimba în bine lucrurile din țara noastră, pentru ca fiecare să aibă parte de bunăstare și să nu aibă grija zilei de mâine. Având în vedere dezmățul din prezent din Moldova, anunțăm cu bucurie aderarea la noul bloc, pentru ca împreună să facem schimbări și să contribuim la un viitor luminos pentru țara noastră”, a precizat Daria Fedorova, reprezentantul partidului „Ai noștri”, potrivit sursei citate.

Reamintim, partidul Șor, înființat de oligarhul fugar Ilan Șor și care s-a implicat activ în acțiunile de destabilizare a guvernării de la Chișinău, a fost interzis în Republica Moldova, conform unei hotărâri pronunțate luni, 19 iunie, Curtea Constituțională, care a admis o sesizare a executivului în acest sens, după cum Main News a mai relatat. 

Condamnat în Republica Moldova, Ilan Șor scrie pe Facebook din Israel

În noiembrie 2022, reprezentanții  Guvernului de la Chișinău  au depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”.  Potrivit oficialilor de la Chișinău „prin toate activitățile de până acum, Partidul Șor a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova”.

Ilan Șor este condamnat definitiv la 15 ani de închisoare,  în dosaul „furtul miliardului” din Republica Moldova. Șor se află în Israel. Autoritățile au trimis mai multe cereri de extrădare.

Sursă foto: Facebook 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW