Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, readuce în discuție „reunificarea națiunii maghiare”: În 2024, trebuie să ne demonstrăm acest succes

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 25 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat, sâmbătă, 24 iunie, la masa rotundă privind politicile comunității maghiare, în Croația. Liderul UDMR spune că „această întâlnire este o tradiție, însă, „în perioada următoare, toti reprezentanții partidelor maghiare din afara Budapestei trebuie să muncească mult, pentru a obține rezultate bune, în anul electoral 2024”. 

La acest moment, UDMR se află în opoziție. Hunor nu a putut negocia cu reprezentanții PNL și PSD pentru a prelua conducerea unor ministere în Guvernul condus de Ciolacu. Mai multe detalii puteți citi aici.

„A devenit o tradiție acum să ne întâlnim o dată pe an și să discutăm despre provocările care urmează cu președinții organizațiilor politice maghiare din bazinele Carpaților. Trăim în diferite situații de viață, în multe cazuri provocările noastre sunt diferite, dar suntem uniți de scopul de a trăi ca o comunitate maghiară de succes în patria noastră și de a construi un viitor. În 2024, când fiecare comunitate maghiară trebuie să ia parte la alegerile din bazinul Carpatic, trebuie să ne demonstrăm tuturor acest succes!”, s-a exprimat pe Facebook, președintele UDMR, Kelemen Hunor.

 Reunificarea națiunii maghiare din străinătate, din nou în discuție

Janos Arpad Potapi, secretar de stat pentru comunităţile maghiare din afara ţării, a readus în discuție, sâmbătă, 24 iunie, necesitatea „reunificări națiunii maghiare din străinătate”. El susține că partidele maghiare trebuie să aibă acest obiectiv, în perioada următoare, pentru ca „maghiarii să aibă o viață prosperă în țara lor”.

De asemenea, adjunctul  secretarului de stat pentru politică națională al premierului ungar Viktor Orbán menționa, la aniversarea Tratatului de la Trianon, despre reunificarea națiunii maghiare cu maghiarii din străinătate.

Am decis să începem reunificarea națiunii, maghiarii care trăiesc în străinătate vor deveni din nou membri cu drepturi depline ai națiunii.

Scopul guvernului este de a face posibil ca ungurii care locuiesc în străinătate să prospere în patria lor, să consolideze identitatea maghiară a comunităților”, a spus Szilágyi, citat de hirado.hu.

Ofcicialul de la Budapesta spune că principala realizare a politicii comunitare naţionale din ultimii 13 ani a fost consolidarea comunităţilor maghiare din Bazinul Carpatic.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW