Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna, după acuzațiile lui Ponta: Este o dovadă evidentă că nu există o majoritate care să dorească reforme pentru România. USR nu a cerut funcții, poziții sau beneficii

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2019 Etichete: , ,

Liderul USR, Dan Barna a reacționat în urma mesajului liderului Pro România, Victor Ponta, care susține că respingerea introducerii pe ordinea de zi a inițiativelor USR reprezintă o lecție pentru USR, pentru că încearcă „un șantaj” al Partidului Național Liberal.

„(…)Este o dovadă evidentă ca nu există o majoritate care sa dorească reforme pentru România. Lupta actuală nu mai este despre cetateni. USR nu a cerut funcții, poziții sau beneficii. Am pus pe masă cerința decentă a cetățenilor: „fără penali in functii publice”. Acest Parlament a respins niste condiții minimale. De aceea spunem ca orice in afară de anticipate este de fapt pastrarea majorității PSD sub eticheta altor partide”, declarat pentru mainnew.ro liderul USR, Dan Barna.

Victor Ponta: Nu șantajați PNL prin jocuri la Camera Deputaților

Victor Ponta a declarat, luni, că Dan Barna și USR încearcă să șantajeze PNL-ul „în războiul lor absurd de ocupare (prin manipulare) a electoratului de dreapta.

„(…)Azi Dan Barna si USR au venit cu aceste proiecte ca un santaj la adresa PNL in razboiul lor absurd de ocupare ( prin manipulare) a electoratului de dreapta / si PRO Romania , UDMR si Grupul Minoritatilor le-au dat o mica lectie : “nu aveti majoritate, nu folositi voturile noastre ca sa va bateti cu PNL, nu santajati PNL prin jocuri la Camera Deputatilor”, a declarat Victor Ponta.

Proiectele de lege ale lui Dan Barna au fost respinse în Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților

Cele trei proiecte de lege ale lui Dan Barna, de care a condiționat susținerea viitorului Guvern Orban, au fost respinse, luni, de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților. Partidele care au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD nu s-au pus de comun acord, iar inițiativele USR nu vor putea fi puse pe ordinea de zi a Camerei pentru a fi votate.

Dan Barna a condiționat susținerea Guvernului orban de către USR de votul a trei inițiative legislative, respectiv „Fără penali în funcții publice”, „Alegerea primarilor în două tururi” și „abrogarea recursului compensatoriu”. Toate cele trei au fost respinse.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW