Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Percheziții de amploare la reprezentantul unor firme, acuzat că a încasat bani fără a livra marfa

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 15 iunie 2023 Etichete: , ,

Polițiștii fac mai multe percheziții, joi, 15 iunie, la sediile unor firme în județele Ilfov și Giurgiu, dar și în București, într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor, informează Poliția Română.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, reprezentantul unei firme din Prahova ar fi indus în eroare mai mulți agenți economici, în sensul că ar fi preluat de la aceștia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcții și ar fi încasat contravaloarea lor, fără a livra mărfurile.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 128.000 de lei. Șapte persoane vor fi duse la audieri, urmând să se decidă dacă sunt necesare măsuri preventive împotriva lor.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societății comerciale, au fost înregistrate operațiuni semnificative, de aproximativ 11.000.000 de lei, iar sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăți comerciale, controlate de către un singur administrator, vizat de cercetări, la acest moment.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW