Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 13 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului, fiind susținut de PSD, PNL și UDMR. Grupul parlamentar al USR a propus-o pentru șefia Senatului pe Anca Dragu. Pe 29 iunie ac. Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, iar de atunci interimatul a fost asigurat de Alina Gorghiu( n.r.din partea PNL).

Nicolae Ciucă a obținut  88 de voturi „pentru” și 14 „împotrivă”. Până la instarea noului Guvern, premier interimar este Cătălin Predoiu(PNL, ministru al Justiției). Marți, 13 iunie, reprezenanții paridelor politice se vor prezenta la consultări,  la Palatul Cotroceni, la invitația președintelui Iohannis, pentru formarea noului Guvern. Președintele Iohannis ar urma să-l desemneze pe noul premier al României, astăzi, 13 iunie,  la ora 14.00

Luni, 12 iunie, Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de premier pentru a avea loc rocada guvernamentală, funcția de premier urmând să fie preluată de Marcel Ciolacu, PSD. Potrivit ultimelor informații, UDMR nu dorește să iasă de la guvernare și dorește să păstreze unele portofolii, cum ar fi Ministerul Dezvoltării.

CITEȘTE ȘI:  Președintele Iohannis a chemat partidele la consultări pentru desemnarea unui nou premier

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW