Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Guvernul le-a prezentat profesorilor noua oferta de salarizare / Sindicaliștii așteaptă Ordonanța de urgență

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 iunie 2023

UPDATE: Premierul Nicolae Ciucă a anunțat public noua ofertă de salarizare pentru profesori. Aceasta presupune o majorare salariază de 25%, raportată la nivelul de dinainte de adoptarea creșterii de 1.000 lei brut, acordarea de anul viitor a 50% din mărirea previzionată în noua grilă de salarizare, în care salariile profesorilor vor porni de la nivelul salariului mediu pe economie și bonusuri pentru formare profesională acordate anual, în valoare de 1.500 lei pentru personalul didactic și auxiliar și 500 de lei pentru personalul nedidactic.

UPDATE: Sindicaliștii din educație au anunțat, la finalul întrevederii cu premierul Nicolae Ciucă, că așteaptă un draft al Ordonanței de urgență care va răspunde solicitărilor lor, înainte de accepta sau nu să renunțe la grevă.

„Este logic că primească colegii noştri proiectul actului normativ şi în funcţie de conţinutul acestuia ne vor da un răspuns până mâine, răspuns pe care îl comunicăm. Până atunci, greva continuă”, a afirmat Marius Nistor.

Știrea inițială: 

Premierul Nicolae Ciucă are, duminică dimineaţă, o nouă rundă de consultări cu sindicatele din educaţie, după ce Guvernul a avansat o nouă ofertă pentru dezamorsarea grevei, relatează News.ro.

Întâlnirea este programată de la ora 9:00 şi va fi urmată de o şedinţă de Guvern, convocată la ora 10:00.

Sâmbătă seară, Guvernul a venit cu o nouă ofertă, care prevede o majorare salarială de 25%, bonus anual de 1.500 lei până în anul 2027 și acordarea de anul viitor a 50% din mărirea previzionată în noua grilă de salarizare, în care salariile profesorilor vor porni de la nivelul salariului mediu pe economie.

„Bună seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului că solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creşterea salarială. 1.500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar pâna în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027. 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ian 2024. Condiţia este de a fi mâine la ora 9 la Guvern pentru a anunţa încheierea conflictului. Rog consultaţi colegii rapid şi ne comunicaţi în această seară”, se arăta în mesajul transmis pe grupurile interne ale sindicaliştilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW