Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Consilierul premierului caută avocat – Primul termen în dosarul lui Darius Vâlcov, amânat din lipsă de apărare

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 16 aprilie 2019

Primul termen în faza de apel în dosarul lui Darius Vâlcov a fost amânat pentru 11 iunie.  Consilierului premierului nu s-a prezentat la ședința de judecată, însă a cerut timp pentru a își angaja un avocat.

Termenul de astăzi a fost stabilit în urmă cu o lună, după ce instanța supremă a motivat decizia din prima instanță.

Dosarul este judecat de completul numarul 3, format din Luciana Mera, Ioana Bogdan, Lavinia Lefterache, Marius Foitoș si Hermina Iancu.

Judecătorii au amânat cauza aproape o lună, menționând că este singurul termen acordat pentru apărare.

Darius Vâlcov, actual consilier al premierului României, fost ministru și primar al municipiului Slatina, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare.

Consilierul premierului a fost trimis în judecată de DNA în 2015, fiind acuzat de trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

DNA susține că, în 2009, în calitate de primar, Darius Vâlcov ar fi intervenit în vederea câștigării unor licitații de lucrări de firma omului de afaceri Theodor Berna, urmând să primească 20% din valoarea sumelor.

Licitațiile au fost câștigate de omul de afaceri, iar în perioada ianuarie- martie 2011, Vâlcov ar fi primit 1.200.000 lei in trei tranșe, în aprilie – decembrie 2011 suma  de 2.500.000 lei, în câte cinci tranșe, iar în 2012-2013, fostul ministru ar fi primit peste 3.000.000 lei.

Procurorii spun că inculpații ar fi încercat să își acopere urmele, prin crearea unui circuit financiar fictiv.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW