Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cardinalul desemnat de Papa Francisc să conducă misiunea de pace din Ucraina ajunge la Kiev

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 5 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Cardinalul italian Matteo Zuppi, însărcinat de Papa Francisc să efectueze o misiune de pace pentru a încerca să contribuie la încheierea războiului din Ucraina, se află în vizită la Kiev, luni, 5 iunie, a anunțat Vaticanul într-un comunicat, citat de Reuters.

Recent, Papa Francisc a anunțat că va avea o „misiune” pentru încheierea războiului din Ucraina, „însă”, nu este ușor. Suveranul Pontif și-a exprimat dorința de a purta „negocieri” pentru pace și cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Este o inițiativă al cărei scop principal este de a asculta în profunzime autoritățile ucrainene cu privire la posibilele modalități de a ajunge la o pace justă și de a sprijini gesturile de umanitate care pot contribui la reducerea tensiunilor„, transmite Vaticanul, potrivit sursei citate.

Zelenski se arată sceptic în privința unei întâlnite  directe între trimisul Papei și Putin, susținând că nu poate fi „egalitate” la masa negocierilor între victimă și agresor.

Zelenski i-a cerut Suveranului Pontif să militeze pentru pacea din Ucraina

Războiul Rusia-Ucraina a ajuns în cea de-a  467-a azi, când dministraţia de la Moscova a anunţat, luni, respingerea unei ofensive de amploare a forţelor militare ucrainene în regiunea Doneţk, aflată în cea mai mare parte sub ocupaţie rusă, raportând eliminarea a circa 250 de militari ucraineni, relatează AFP.

Papa Francisc s-a deplasat în Ucraina, în luna mai ac. În luna septembrie ac, are o programată o vizită în Mongolia, însă, până la acest moment nu sunt detalii publice cu privire la scopul acestei deplasări.

Acceptând invitaţia preşedintelui Mongoliei şi a autorităţilor Bisericii din ţară, Papa Francisc va efectua o vizită apostolică în Mongolia în perioada 31 august – 4 septembrie anul acesta. Programul şi mai multe detalii vor fi comunicate în următoarele săptămâni”, a  transmis directorul serviciului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, notează AFP.

Sursă foto : captură video

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW