Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ponta: Pro România propune alegeri anticipate în mai-iunie 2020/ Pro România nu va vota Guvernul Orban în Parlament/ Orban: Eu sunt optimist

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 17 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Liderul Pro România a declarat, joi, după discuția cu liderii PNL, că formațiunea nu va vota în Parlament Guvernul Orban. Acesta a precizat că el are obiectivul de a reconstrui stânga în România, dar a menționat că va mai avea loc o discuție cu PNL săptămâna următoare.

„Discuțiile nu puteau să avanseze să spunem că votăm guvernul, pentru că noi avem obiectivul de a reconstrui stânga în România”, a declarat Ponta.

Acesta a mai spus însă că va mai fi o discuție Pro România-PNL săptămâna viitoare. Ponta a mai transmis că este nevoie în primul rând ca cele cinci partide de dreapta să se înțeleagă și apoi, dacă este nevoie și de voturile Pro România, mai discută.

„N-am pus nicio condiție, n-am cerut niciun minister, nu mi s-a oferit niciun minister. Dacă voiam ministere, luam de la Dăncilă”, a mai precizat Ponta.

Victor Ponta a mai declarat că Pro România susține organizarea de alegeri anticipate, care pot fi organizate în mai-iunie 2020.

Orban: Eu sunt optimist

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat după discuțiile purtate cu liderul  Pro România, Victor Ponta, că a fost o discuție pozitivă și că are încredere că până la final se vor înțelege și liberalii se vor bucura de susținerea parlamentarilor de la Pro România.

„A fost o discuție pozitivă în care am depășit puncte de diferență. Eu am încredere că până la final ne vom înțelege și că ne vom bucura de susținerea parlamentarilor de la Pro România. A rămas să avem runda a doua de discuții. Eu sunt optimist(…) E vorba de un sprijin parlamentar. Nu refuzăm posibilitatea ca orice partid să contribuie cu idei. Nici ei nu au cerut (ministere) și nici noi nu am propus. Cu siguranță la finalul primei runde de negocieri vom face o analiză”, a declarat liberalul.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW