Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Atenționare de călătorie în Franța. Transportul public, afectat de grevă generală


Circulația feroviară, transportul public și zborurile vor fi afectate marți, 6 iunie, în Franța, din cauza unei greve generale, transmite Ministerul de Externe din România, care a emis o avertizare de călătorie.Astfel, cetățenii români sunt sfătuiți să ă consulte site-urile rețelei de transport pentru informații despre traficul din Franța, înainte de a porni la drum.

Controlorii aerieni sunt mobilizați de sindicate pentru a se alătura apelului la grevă, ceea ce va perturba orarul curselor aeriene. Direcția Generală pentru Aviația Civilă (DGAC) a solicitat companiilor aeriene, cu ocazia precedentelor greve, anularea anumitor zboruri. Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale curselor prin SMS, anunță MAE.

Federația transportatorilor rutieri se va mobiliza cu această ocazie, ceea ce poate provoca blocaje ale unor drumuri. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris, a precizat MAE.   Numerele de telefon la care pot suna cetățenii români din Frabța sunt +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Transportatorii publici au declanșat grevă și în Italia. Mai multe detalii puteți citi aici.

Sursă foto: toureeiffel.paris franta

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW