Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nicoleta Cîrciumaru preia șefia ANAF

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 mai 2023

Nicoleta Cîrciumaru, vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a fost numită în funcția de președinte interimar al instituției, în urma demisiei anunțate, luni seară, de Lucian Heiuș. 

Potrivit datelor comunicate marți de Ministerul Finanțelor, ANAF înregistrează un deficit de colectare a taxelor și impozitelor de 8,9 miliarde față de programul stabilit și de 11,3 miliarde lei față de declarațiile contribuabililor.

„Acești bani erau și sunt imperios necesari României, nu numai pentru procesul de consolidare bugetară, dar mai ales pentru a asigura resursele necesare realizării investițiilor și acordării stimulentelor economice și sociale angajate prin buget și, în egală măsură, pentru a găsi soluții suplimentare în vederea compensării erodării puterii de cumpărare suferite de cetățenii și companiile românești”, a declarat ministrul finanțelor, Adrian Câciu.

Lucian Heiuş și-a anunțat luni, 29 mai, demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la solicitarea premierului Nicolae Ciucă, pe fondul problemelor de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul de stat.

El a fost numit în funcţie în 5 mai 2022, postul revenind la acel moment PNL.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW