Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șeful Autorității Naționale a Vămilor, demis de premierul Ciucă

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 30 mai 2023 Etichete: , ,

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marți, 30 mai, că l-a demis din funcție pe șeful Autorității Naționale a Vămilor, Bogdan Lari Mihei, propus de PSD în funcție. Oficialul Guvernului a menționat că a luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, anunțate luni seară. 

Din postarea premierului Ciucă pe Facebook, reiese că nu a fost mulțumit de gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat, lucru pe care l-a mai mai aminitit în urmă cu câteva luni, când spunea că „instituțiile de control trebuie să se dinamizeze”. 

Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni. L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale”,  a transmis premierul Ciucă.

Rocada guvernamentală a fost amânată din cauza grevei profesorilor, însă, discuțiile pentru formarea noului Guvern, condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu vor fi reluate după ce sindicatele din Educație și guvernanții vor ajunge un acord pentru încetarea grevei. Premierul Ciucă se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor din Educație, astăzi, la ora 12.00, conform agendei oficiale.

CITEȘTE ȘI:  Lucian Heiuș a demisionat de la șefia ANAF

Sursă foto: Autoritatea Vamală Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW