Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Polițiștii de penitenciare, în grevă japoneză. Sindicaliștii anunță blocarea activității închisorilor

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 30 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Marți, 30 mai, polițiștii de penitenciare își desfășoară activitatea profesională, purtând o banderolă albă pe braț, pentru a atrage atenția clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele din cauza proastei guvernări PNL-PSD-UDMR, informează Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor(FSNAP).

Greva japoneză de marți va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor, susțin sindicaliștii din penitenciare. Miercuri, 31 mai,  polițiștii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore,  deoarece „s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu și a lui Nicolae Ciucă”, transmite FSNAP.

Polițiștii de penitenciare sunt nemulțumiți de reforma pensiilor speciale și susțin că pensiile militarilor, despre care s-a discutat intens, au fost doar un motiv de propagandă politică, fără să se dorească economii reale la bugetul de stat.

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) anunță că polițiștii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea penitenciarelor prin “exces de zel”. Primul penitenciar blocat prin “exces de zel” va fi Craiova, urmat de Bistrița și Bacău. Metoda excesului de zel a fost preferată pentru că polițiștii de penitenciare nu au dreptul la grevă. În schimb, metoda ocolitoare a grevei și anume “excesul de zel” înseamnă respectarea cu strictețe a legilor, regulamentelor și procedurilor interne care blochează poliția penitenciară. Birocrația, lipsa de personal și precaritatea dotărilor pot determina ca prima activitate dintr-o pușcărie și anume “accesul angajaților în penitenciar” să dureze aproximativ 4 ore, activitate care în mod obișnuit durează aproximativ 45 de minute”, a transmis FSNAP.

Până la acest moment, Guvernul Ciucă nu a anunțat, dacă a programat discuții cu reprezentanții FSNAP. În grevă generală sunt profesorii, iar angajații CFR amenință, de asemenea, cu grevă generală.

CITEȘTE ȘI:  Bani de la stat pentru polițiștii de penitenciare care au rate la casă / Lider de sindicat: Nu e un drept în plus

Sursă foto: FSNAP

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW