Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mesaj halucinant al unui preot român împotriva pisicilor: Ori pisica, ori Hristos / Reacția BOR

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 28 mai 2023

Preotul ortodox Matei Vulcănescu a stârnit controverse pe rețelele de socializare după ce a transmis un mesaj sâmbătă, 27 mai, împotriva deținerii pisicilor ca animale de companie. 

Părerile internauților sunt împrățite:

„Interesant! Majoritatea pe care ii cunosc cu pisici sunt oameni cu probleme psihice si bineinteles spirituale. Este explicat si medical faptul ca bacteriile de pe parul de pisica ataca creierul facandu-te dependent, adica idolatru”, arată unul dintre cele mai apreciate comentarii, cu aproape 650 de like-uri.

„Sunt făpturi care au nevoie de dragostea noastră, dacă putem să le-o oferim, care ar fi impedimentul? Totul este să păstrăm un echilibru”, i-a mai transmis cineva preotului.

Matei Vulcănescu activează ca preot în comunitatea română din Grecia, la Biserica Panaghia Odighitria Pireu, conform înregistrărilor disponibile pe canalul său de YouTube.

În trecut, acesta a fost implicat într-un alt scandal, postând un mesaj controversat în legătură cu femeile care fac avort.

„Nu mai omorâți copii în pântece pentru că îi trimiteți în iad, mai bine nașteți-i, botezați-i și apoi omorâți-i! E un păcat mai mic!”, a afirmat preotul într-o postare din noiembrie 2016, conform Antena3.ro.

Această postare făcea referire la o petiție online împotriva avorturilor.

Reacția BOR

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a catalogat, într-o declarație oferită Main News, că afirmația preotului este o „ridicolă aberație”.

„Personajul este cineva extrem de limitat, un cleric care nu aparține de BOR, ci, din câte știu, de Biserica Greciei. Provine din zona extremismului filetist care compromite orice idee de Ortodoxie. Nu pot comenta mai mult, ceea ce a spus recent fiind o ridicolă aberație”, a spus Vasile Bănescu pentru Main News.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW