Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Consiliul Național al Elevilor, scrisoare deschisă pentru Guvern: Elevii cer ca echilibrul în școli să fie restabilit

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 mai 2023

Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, Consiliul Național al Elevilor (CNE) a cerut urgentarea demersurilor pentru soluționarea revendicărilor cadrelor didactice, în contextul grevei profesorilor. Elevii au subliniat necesitatea restabilirii echilibrului în școlile din România, mai ales în cazul elevilor aflați în anii terminali.

Elevii au ridicat întrebări importante în legătură cu amânarea examenelor până la mijlocul verii sau până în toamnă, impactul asupra aplicării la facultăți străine în cazul în care calendarul de admitere este afectat și posibilitatea înghețării anului școlar.

„Fără o motivație financiară corespunzătoare, nu poate fi vorba despre cadre didactice determinate să își desfășoare în mod optim activitatea la clasă. Acesta a fost punctul de vedere al Consiliului Național al Elevilor încă de la începutul grevei organizate de către profesori. Cu toate acestea, examenele naționale bat la ușă, iar elevii din anii terminali nu au avut parte de o pregătire adecvată alături de profesorii de la clasă în ultimele lor zile de școală”, se arată în scrisoarea citată.

Această scrisoare deschisă a fost transmisă guvernului în contextul în care greva profesorilor a ajuns la cea de-a cincea zi, după ce sindicaliștii din învățământ și guvernanții nu au reușit să ajungă la un consens în privința revendicărilor dascălilor.

Scrisoarea deschisă către Guvernul României reprezintă un apel al elevilor către autorități pentru a soluționa criza actuală din sistemul de învățământ, astfel încât să fie asigurat un mediu adecvat pentru educația lor și să li se ofere șansa de a-și continua pregătirea fără întreruperi majore cauzate de greva profesorilor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW