Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Oferta Guvernului pentru profesori: Carduri cu prime în valoare de 2.500 lei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 mai 2023

Carduri cu prime în valoare totală de până 2.500 lei, respectiv promisiuni de majorări salariale, printr-o nouă lege a salarizării, care ar urma să fie finalizată până pe data de 15 iulie, reprezintă oferta Guvernului pentru angajații din sistemul de educație.

Patru zile de grevă în sistemul de educație din România. Guvernul, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Dan Cărbunaru, și-a prezentat joi oferta. Aceasta include adoptarea unei noi legi a salarizării. Până atunci însă, reprezentanții executivului propun cadrelor didactice acordarea, prin intermediul unor carduri, a unei sume forfetare de 1.000 lei, în luna iunie, respectiv 1.500 lei în luna octombrie, din care din care 500 lei reprezintă suma forfetară, iar diferența de 1.000 lei reprezintă pentru susținerea activităților didactice.

Pentru personalul nedidactic executivul oferă câte 500 lei, tot lunile iunie și octombrie, din care 150 lei ar reprezenta suma forfetară. În plus, pentru personalul nedidactic Guvernul va majora veniturile până la maximul posibil grilei din Legea 153 din 2017.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW