Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Darius Vâlcov, condamnat definitiv pentru fapte de corupție, s-a predat în Italia SURSE

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 24 mai 2023 Etichete: , , ,

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor, s-a predat marți seară(n.r. 23 mai) în Italia, la o secție de poliție din regiunea Napoli, potrivit presei italiene. Vâlcov era dat în urmărire generală, după o condamnare definitivă la șase ani de închisoare pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

Potrivit procurorilor, fostul demnitar a încasat nelegal  peste 1,5 milioane de euro. de la omul de afaceri Teodor Berna. În schimbul banilor, s-au derulat contracte publice în judeţul Olt. Vâlcov a investit o parte din bani în 172 de tablouri de valoare, pe care procurorii DNA le-au ridicat în urma percheziţiilor. La acest moment, toate bunurile lui Vâlcov sunt sub sechestru judiciar.

Imediat după pronunțarea instanței din România, Poliția s-a deplasat la domiciliul său pentru a fi condus la penitenciar, însă, nu a fost găsit. S-a speculat că s-ar afla în Italia, „destinația” preferată a condamnaților din România. Ministerul Justiției susține că ei aleg acest stat, deoarece unele instanțe nu permit extrădarea pe motiv că „închisorile din România nu ar oferi condiții decente, care să nu încalce drepturile omului. În Italia, însă, sunt și alte „nume grele” care fug de închisorile din România. Main News a relatat pe larg despre românii care fug de Justiția din România. Detalii puteți citi aici.

Ministrul Predoiu susține că i-a scris deja omologului său italian și a purtat discuții cu ambasadorul Italiei în România, despre necesitatea extrădării condamnaților din România, însă, menționează că legislația poate fi îmbunătățită la nivel european, prin aplicarea unitară a legislației în ceea ce privește mandatul de arestare preventivă europeană.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW