Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Polițiști de frontieră și inspector antifraudă, reținuți într-un dosar de luare de mită și trafic de influență

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 mai 2023 Etichete:

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din Timișoara au început urmărirea penală împotriva a 24 de persoane, inclusiv un inspector fiscal și 23 de lucrători din Poliția de Frontieră, acuzate de luare de mită și trafic de influență, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Anticorupție remis vineri, 19 mai. 

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada mai 2022 – ianuarie 2023, cei 23 de polițiști de frontieră ar fi pretins și primit sume de bani între 50 și 600 de euro de la persoanele care efectuau transporturi de călători între Republica Moldova și țările UE, fără a respecta reglementările privind șederea cetățenilor non-UE în Uniunea Europeană.

De asemenea, unul dintre agenții de poliție ar fi permis unui minor român să iasă din țară fără acordul părinților în schimbul a 100 de euro.

Totodată, în perioadele august – octombrie 2021 și aprilie 2023, un inspector fiscal ar fi pretins și primit suma de 1.200 de euro pentru a folosi influența sa asupra polițiștilor de frontieră și a permite tranzitul ilegal al unor obiecte din patrimoniul cultural național mobil peste frontiera româno-maghiară.

Ancheta este în desfășurare și vizează și alte persoane.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW